Wat is mijn huis waard?
Meer weten >>

Page content

Koophuis Onbereikbaar Door Private Lease

Koophuis Onbereikbaar Door Private Lease

Koophuis Onbereikbaar Door Private Lease

Voor 299 euro per maand een nieuwe gezinsauto rijden met private lease kan een uitkomst zijn. Je hoeft niet zelf meer te zorgen voor de verzekering, belasting en het onderhoud. Het grootste voordeel is dat je het aankoopbedrag niet neer hoeft te leggen. Voordat je een dergelijk contract afsluit moet je goed weten of er nog plannen zijn om een (ander) huis te kopen. Een leasecontract verlaagt het bedrag dat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen sterk.

Private lease is een lening

Een groot deel van het maandelijks verschuldigde bedrag wordt gezien als een lening. Deze wordt geregistreerd bij het BKR. De hoogte van het bedrag komt neer op 65 procent van de verschuldigde maandbedragen. Stel, je sluit een leasecontract af voor vier jaren tegen een maandelijks bedrag van 299 euro. De totale schuld bedraagt in dat geval: 299 euro x 48 maanden = 14.352 x 65 procent = 9.328,80 euro schuld. Deze schuld verlaagt het bedrag dat je uit kunt geven aan maandlasten. Je zou verwachten dat je ongeveer 10.000 euro minder aan hypotheek kunt krijgen, maar het effect is groter. Afhankelijk van meerdere factoren kun je mogelijk wel 40.000 of zelfs ruim 50.000 euro minder aan hypotheek krijgen.

Is het tussentijds openbreken van het contract een optie?

Als je kiest voor een contract voor 4 jaar zijn de maandlasten lager in vergelijking met een contract voor 2 jaar. Logisch dus dat er consequenties zitten aan het tussentijds openbreken van het contract. Het leasebedrijf heeft een boetebeding opgenomen om tussentijds opzeggen te ontmoedigen. De meerkosten zullen verhaald worden. Hierbij kun je denken aan een afkoopsom ter hoogte van de handelswaarde minus de boekwaarde. Ook kan er nog een naheffing plaatsvinden omdat de maandbedragen te laag waren uitgaande van een kortere looptijd. Kijk voordat je een contract afsluit goed naar de consequenties van het vroegtijdig openbreken.

Is een koophuis toch haalbaar?

Een private leasecontract maakt een koophuis niet per definitie onbereikbaar. Het heeft gevolgen voor de maximale hypotheek, maar als je niet gaat voor het maximum zijn er gewoon nog mogelijkheden. Als het contract toch in de weg zit, kun je in overleg met het leasebedrijf zoeken naar een oplossing. Via de bank een oplossing zoeken is vaak lastig. Zij houden zich namelijk zo goed mogelijk aan de regeltjes wat betreft de maximale verstrekking op basis van het inkomen.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek.

Zomerbron >>

Comment Section

0 reacties op “Koophuis Onbereikbaar Door Private Lease

Plaats een reactie


*