Page content

Verschil tussen Taxatie en een Waardebepaling

Wat is het verschil tussen een Taxatie en een Waardebepaling?

In de praktijk worden de begrippen Taxatie en Waardebepaling nogal eens door elkaar gehaald. Een taxatie en taxatierapport is vaak nodig voor de financiering van een woning die je hebt gekocht. De bank eist een taxatierapport. In de meeste gevallen moet dat een gevalideerd rapport zijn. De taxateur komt langs, neemt de woning op en brengt een rapport uit wat vaak rechtsreeks via NWWI of TaxateursUnie naar de geldvertrekker gaat.

Waardebepaling

Een waardebepaling is vaak vrijblijvender en kost in de meeste gevallen geen geld. Makelaars bieden vaak een gratis waardebepaling aan in de hoop de woning te mogen verkopen. Indien een verkoper wil verkopen nodigt hij/zij vaak meerdere makelaars uit.¬†Daaruit kiezen ze dan de makelaar die het beste bij hun past. De waarde van een waardebepaling kan afwijken van de waarde in zo’n taxatierapport.

Verschil Taxatie en Waardeverklaring

Bij een taxatie wordt de woning getaxeerd voor bijvoorbeeld het afsluiten of overspuiten van een hypotheek. Een waardebepaling heeft als doe de waarde bepalen voor e.v.t. verkoop.

Video: Verschil Taxatie en Waardebepaling

Contact >>

Comment Section

0 reacties op “Verschil tussen Taxatie en een Waardebepaling

Plaats een reactie


*