Page content

Overbieden op een huis

Overbieden op een huis

Wil jij overbieden op een huis?

Het is een gekke markt. Toch is het verstandig om het hoofd koel te houden. Niet elke woning gaat voor de vraagprijs of hoger weg. Het ligt heel erg aan de situatie, de plek en hoeveel interesse er in een huis is. Ook het verschil tussen de grote steden en het platteland kan van invloed zijn op het overbieden van een huis.

Woning waarnaar iedereen op zoek is

Heb je interesse in een huis waar iedereen naar op zoek is? Dan betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs. Dat is in deze markt heel normaal. Hiernaar moet je onderzoek doen. Ga niet zomaar overbieden omdat je denkt dat er veel interesse is in dat huis. Onderzoek dat eerst voordat je een voorstel aan de makelaar doet.

Bekijk de video voor meer informatie over overbieden

Verschil tussen de grote steden en het platteland

In de grote steden sta je voor een populair huis tegenwoordig in de rij. Dat heeft grotendeels te maken met de krapte van het aanbod koopwoningen. Flink overbieden is daar eerder regel dan uitzondering. Toch is niet elk huis binnen enkele dagen verkocht. Soms moet het geluk je een handje helpen. Het platteland wordt ook steeds populairder. Ook daar ontstaat op sommige plekken schaarste. Over het algemeen kun je daar nog redelijk met elkaar in onderhandeling komen zonder dat je wordt opgejaagd door andere bieders.

Onderzoek de situatie

Doe altijd onderzoek naar de situatie. Hoelang staat een huis te koop? Hoeveel interesse is er? Zijn er al biedingen? Is de vraagprijs goed? Waarvoor zijn vergelijkbare huizen in de straat en de buurt verkocht. Hoe snel werden die verkocht. Enz. enz. Kom goed beslagen ten ijs en neem altijd je eigen makelaar of aankoopmakelaar mee.

Heb je vragen of ben je een eerlijke aankoopmakelaar nodig? Neem dan contact met ons op.

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Overbieden op een huis

    Plaats een reactie


    *