Page content

Mondelinge deal

Wat is een mondelinge deal en welke rechten en plichten heb ik dan?

Mondelinge dealEen mondelinge deal is een mondelinge afspraak tussen bijvoorbeeld de koper(s) en de verkoper(s). Je hebt de onderhandelingen succesvol afgesloten en daarmee een deal gesloten. Deze deal is mondeling gesloten.

Rechten en plichten

Een mondelinge deal geeft nog geen rechten of plichten. Eerst moet alles zoals is afgesproken in de koopovereenkomst worden vastgelegd. Nadat beide partijen hebben getekend ontstaan er pas rechten en plichten.

Voor de kopers

De kopers hebben na de ter handstelling van de getekende koopovereenkomst nog 3 dagen bedenktijd. Zij kunnen zonder opgave van reden de koopovereenkomst ontbinden. Het is slim om dit altijd schriftelijk te doen zodat je bewijs hebt van de ontbinding. Ook zijn er vaak ontbindende voorwaarden opgenomen zoals het financieringsvoorbehoud. Indien de financiering niet rond komt kunnen zij alsnog “onder voorwaarden” van de koop afzien. (ontbinden)

Voor de verkopers

Na het tekenen kunnen de verkopers er niet meer onderuit. Met uitzondering van ontbindende voorwaarden die kan zijn opgenomen.

Bekijk ook: Mondelinge deal niet bindend >>

 

 

Huis-verkopen-Zomer-Makelaars-ZwolleGratis-Waardebepaling-Zomer-Makelaars-ZwolleContact Zomer Makelaars Zwolle

    Comment Section

    0 reacties op “Mondelinge deal

    Plaats een reactie


    *