Mijn favorieten

Stappenplan huis verkopen

Afspraak maken

Maak een afspraak via ons kantoor. Daarna gaan we voor je aan het werk, we verzamelen data uit het historisch bestand en raadplegen het kadaster. Deze gegevens nemen we mee naar de afspraak voor een gratis waardebepaling en adviesgesprek.


Gratis waardebepaling

Tijdens de waardebepaling maken we kennis en horen graag welke verbouwingen en investeringen jij de laatste jaren hebt gedaan. Samen doen we een ronde door de woning waarbij de makelaar alvast tips en adviezen geeft om de woning verkoopklaar te maken.

Plan gratis waardebepaling


Tijdens de afspraak

We vertellen jou tijdens het gesprek of direct daarna de advies vraagprijs met bijbehorende opbrengst. Deze onderbouwen we met recent in de buurt verkochte en vergelijkbare transacties. We vertellen jou welke verkoopstrategie het beste bij jouw woning past.


Transparante offerte

Wij leggen een transparante en open offerte neer waarbij jij precies kunt zien wat je betaalt en wat je daarvoor krijgt. Geen verborgen kosten of addertjes onder het gras. What you see is what you get! En natuurlijk alles inclusief BTW. 


Overeenkomst tot dienstverlening

Bij de opdracht hoort een overeenkomst. Hierin leggen we de gemaakte afspraken vast zodat iedereen weet waar hij aan toe is. We scannen de overeenkomst waarvan jij direct een kopie ontvangt.


Alles wordt in werking gezet

We maken een WhatsApp groep aan van de woning voor razendsnelle communicatie en schakelen al dan niet een styliste in. Alle benodigde verkooptips ontvang je van ons en we verstrekken de opdracht aan de fotograaf. De woning wordt conform NEN2580 opgemeten en de overige afgesproken media gemaakt. Ondertussen ontvang jij van ons de formulieren om in te vullen zodat je voldoet aan de meldingsplicht.


De woningopname

Om fouten te voorkomen nemen we tijdens de woningopname samen de formulieren die je hebt ingevuld door en bepalen we welke informatie in het Funda-dashboard wordt geplaatst. De tuin wordt opgemeten en aanvullende data verwerkt zodat alles in één keer goed gaat. Wij houden namelijk niet van verrassingen.


De presentatie

Van alle media en informatie maken we een mooie presentatie die we eerst ter controle aan jou voorleggen voordat we deze gaan delen via Social Media en Funda. Eventueel passen we nog wat aan waarna we van start gaan.


Zoekersbestand en social media

We schrijven het zoekersbestand aan en maken een template speciaal voor facebook. Deze delen we met jou die jij weer kunt delen met familie, vrienden en bekenden. Zelfs als je geen Facebook hebt kan je hier gebruik van maken. 


Funda

We melden in overleg met jou de woning op Funda aan en bestellen de prominente plaatsing zoals is afgesproken. Na het plaatsen controleren wij of alle data goed is doorgekomen en de presentatie naar wens is.


Aanvragen

De aanvragen voor bezichtiging nemen we in behandeling en verzamelen deze om daarna met jou te overleggen welke verkoopstrategie we uit gaan voeren. Dit kan zowel persoonlijke bezichtigingen of een open huis zijn. Wij adviseren welke aanpak voor het beste resultaat zorgt. Wij adviseren op basis van kennis en ervaring maar jij beslist bij welke strategie je het beste gevoel hebt.


Bezichtigingen of open huis

Wij voeren de bezichtigingen en/of het open huis uit waarbij wij jou alle werkzaamheden uit handen nemen. Jij zorgt ervoor dat het huis netjes is en wij doen de rest. Na elke bezichtiging of open huis ontvang je direct feedback zodat je volledig op de hoogte bent van hetgeen de mensen van jou huis vinden.


Biedingen verzamelen

Wij verzamelen de biedingen en informeren jou over de beste strategie om deze biedingen te behandelen. Dit alles geheel transparant en eerlijk. Uiteindelijk beslis jij aan wie je wilt verkopen en onder welke voorwaarde.


Mondelinge deal

Voor jou sluiten we de mondelinge deal en leggen dit vast in ons systeem. Jij ontvangt een samenvatting van hetgeen is afgesproken. De gegevens van de koper(s) worden aangelevert en de koopovereenkomst maken wij op. Deze sturen we eerst ter controle voordat we een afspraak plannen om te tekenen. Dit alles gaat via een beveiligde verbinding afgeschermd met wachtwoord.


Koopovereenkomst tekenen

Wanneer de stukken akkoord zijn bevonden maken we een afspraak om te tekenen op een moment dat jou het beste uitkomt. Ook kan er worden gekozen om op afstand digitaal te tekenen. Dit gaat natuurlijk in overleg. Éen dag na het ondertekenen gaan de drie dagen bedenktijd in. In de praktijk komt het haast niet voor dat een koper hier een beroep op doet.


Documenten naar de notaris

Nadat de stukken zijn getekend zorgen wij ervoor dat deze samen met de courtagenota bij de notaris terecht komen. De notaris die in de meeste gevallen door de koper wordt gekozen neemt de aanvraag in behandeling en stelt een tijdstip vast.


Even rust

De koper gaat met de financiering aan de slag en dan is het vaak even rustig. Nadat de koper heeft gemeld dat de financiering rond is of de datum voor het voorbehoud financiering is verstreken, is de woning definitief verkocht. Regelmatig komt het voor dat de koper nog een paar dagen extra tijd nodig heeft om de financiering rond te krijgen en uitstel vraagt. Deze aanvraag nemen wij in behandeling en overleggen eerst met jou voordat er enige toezegging wordt gedaan.


Tips en adviezen woning opleveren

Je ontvangt van ons de tips en adviezen hoe je de woning op dient te leveren en we plannen de eindinspectie in. Dit doen we meestal (afhankelijk van reistijd) 3 kwartier vóór de afspraak bij de notaris. We controleren de stukken zoals akte van levering en nota van afrekening verkopers die we net zoals jij enkele dagen/weken vóór de overdracht digitaal ontvangen.


De eindinspectie

Tijdens de eindinspectie controleren we samen of de woning conform afspraak wordt opgeleverd en noteren we meterstanden. Daarna volgt de gang naar de notaris.


Overdracht bij de notaris

Bij de notaris wordt de woning juridisch overgedragen en ontvangt de koper de sleutels. Hiermee is het verkooptraject succes voltooid. Mochten er na de overdracht nog zaken zoals verborgen gebreken of andere zaken aan het licht komen zullen wij ook hierin jou als verkoper blijven adviseren.

Contact


Huis verkopen Gratis waardebepaling huis Zwolle Aankoopmakelaar Zwolle en omgeving  Aanbod koopwoningen Zwolle en omgeving
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring