Page content

Huis verkopen op vrijdag de dertiende!

Huis verkopen op vrijdag de dertiende!

Ben je bijgelovig?

Staan er vandaag bezichtigingen je in agenda? Bij ons wel 🙂 Ben je bijgelovig en heb je aangegeven geen bezichtigingen op vrijdag de dertiende te plannen? Ik snap dat! Er zijn zelfs mensen die niet in een huis willen wonen met nummer dertien. Vrijdag de dertiende heeft ook zo’n vaag imago.

Voor veel mensen is vrijdag de dertiende een ongeluksdag, het gaat om de combinatie van vrijdag én het getal 13. Aldus dat wordt vaak beschouwd als een ongeluksdag. Dat verschilt ook per land. In Italie is dat vrijdag de 17e en Griekenland en Spanje bijvoorbeeld dinsdag de 13e.

Waar komt dat vandaan?

Er doen allerlei verklaringen de ronde. Een van de verklaringen is dat Jezus werd gekruisigd op een vrijdag. Samen met het ongeluksgetal 13 moet zo’n dag wel een extra ongeluksdag zijn. De Romeinen voltrokken op vrijdag doodvonnissen, dat gold ook voor Engeland. Vrijdag zou ook afgeleid zijn van een kwaadaardige God Loki die als niet-genodigde dertiende gast op een feest komt en de aarde in rouw dompelt. Zo zijn er tal van verschillende versies van deze dag.

Vrijdag de dertiende betekent voor mij!

Een fantastische dag met nieuwe kansen en mogelijkheden. Veel bezichtigingen, deals sluiten en een Open Huis. Het getal dertien zegt mij niet zoveel want het gaat er voor mij om welke waarde ik eraan hang.

Wat betekent vrijdag de dertiende voor jou?

Ik ben benieuwd wat vrijdag de dertiende voor jou betekent. Je kunt hieronder jouw verhaal kwijt. Dat kunnen ook een paar woorden zijn.

Comment Section

0 reacties op “Huis verkopen op vrijdag de dertiende!

Plaats een reactie


*