Hoelang blijven de huizenprijzen in Zwolle nog stijgen?
20 december 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Hoelang blijven de huizenprijzen in Zwolle nog stijgen?

Huizenprijzen in Zwolle.

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen in Zwolle flink gestegen waarbij het aanbod koopwoningen daalt. Hoe schaarser een product, des te hoger de prijs. De druk op de woningmarkt in Zwolle is enorm en het lijkt erop dat dit nog niet voorbij is. 

Woningzoekers in Zwolle

Wanneer makelaars in Zwolle een huis op de markt zetten regent het vaak aanvragen voor bezichtigingen. Iedereen wil er als eerste bij zijn omdat de bezichtigingen snel vol zitten. Reageer je niet snel genoeg, dan is er misschien geen plek meer en is je kans verkeken. Makelaars hebben hier ook geen oplossing voor omdat de vraag naar woningen in Zwolle nou eenmaal te groot is. Het lijkt wel alsof iedereen opeens in Zwolle wil wonen.

Derde kwartaal 2021

In Noord-Overijssel zijn de woningprijzen meer dan 20% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg 367.000 euro. Hetgeen betekent dat de woningen gemiddeld met meer dan 70.000 euro zijn gestegen. Laten we eerlijk zijn, daar valt niet tegen te sparen. Overwaarde en/of eigen geld meenemen kan er alleen voor zorgen dat je nog een huis kan kopen. Dan zijn er ook nog eens de vele kijkers en bieders waar je het tegenop moet nemen. De kans op een woning is de afgelopen jaren dan ook flink kleiner geworden.

Blijven de woningprijzen in Zwolle stijgen?

Veel banken zijn het erover eens. De woningprijzen blijven in Zwolle nog wel even doorstijgen althans, dat verwachten de experts. Toch is niet elke woning even populair en zien we grote verschillen in het aantal kijkers en bieders. De kunst is juist om deze woningen te vinden, maar dat is zonder aankoopmakelaar haast onmogelijk.

Is dit het goede moment om in Zwolle een huis te kopen?

Door de jaren heen is bijna elk moment een goed moment geweest om een huis in Zwolle te kopen. Wanneer we kijken naar de crisis in 2008 en hoe we er nu voor staan zijn we daar alweer ver bovenuit gestegen. Dus wanneer we naar de langere termijn kijken zit daar een stijgende lijk in. Het wordt anders wanneer je door scheiding of werkeloosheid gedwongen moet verkopen. Dan kan de NHG uitkomst bieden maar daarvoor moet je wel een hypotheek met NHG afsluiten of afgesloten hebben. De NHG-grens is per 1-1-2022 € 355.000,-.

Ik overweeg mijn huis in Zwolle te verkopen

Wanneer je overweegt je huis in Zwolle te verkopen nodig ons dan vrijblijvend uit voor een gratis waardebepaling en adviesgesprek. Hierbij onderzoeken we de huidige waarde en informeren we je over het verkooptraject. In veel gevallen is het slimmer om eerst een huis te kopen voordat je gaat verkopen. Ook hier zitten haken en ogen aan waarbij wij graag onze hulp bieden.

> Meer over gratis waardebepaling 

Ik wil een huis in Zwolle kopen

Ben je op zoek naar een huis in Zwolle dan loop je waarschijnlijk tegen een flinke uitdaging aan. Wij kunnen de zoektocht naar een huis in Zwolle wellicht iets makkelijker voor je maken. Ook als aankoopmakelaars zijn we dagelijks bezig met de woningen in Zwolle en hebben we een gedegen kennis van de Zwolse woningmarkt. Vraag een gratis informatiegesprek aan zodat wij je bij kunnen praten hoe het er hier in Zwolle op de woningmarkt aan toegaat. Zo’n gesprek is gratis en vrijblijvend. We kunnen je dan ook informeren over woningen die niet op Funda staan.

Conclusie:

Ook in Zwolle zijn de prijzen de afgelopen jaren enorm gestegen en is het aanbod koopwoningen flink gedaald. Toch zijn er mogelijkheden op de Zwolse woningmarkt. Daarover informeren wij je graag.

Meer weten? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek met één van onze makelaars.

Plan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek >

> Ik wil liever direct een makelaar spreken

Over de schrijver
Meindert Zomer is sinds 2010 register makelaar taxateur en eigenaar van Zomer Makelaars BV in Zwolle. Met veel kennis en ervaring heeft hij de afgelopen jaren enorm veel artikelen over de makelaardij geschreven om jou als consument verder te helpen. Overweeg je een woning te kopen of te verkopen? Stuur me dan even een bericht om een afspraak te plannen.
Reactie plaatsen