Hoe werkt een gratis waardebepaling?
16 december 2021 
3 min. leestijd

Hoe werkt een gratis waardebepaling?

Misschien zie je deze term wel vaker voorbijkomen maar wat is eigenlijk een gratis waardebepaling, en hoe werkt dat precies.

Heb je verhuisplannen of wil je de (over)waarde van je huis weten? Dan is er een mogelijkheid om een gratis waardebepaling door één van onze makelaars uit te laten voeren. Je leest het goed, wij bieden dat gratis en vrijblijvend aan om jou te informeren over de waarde van je huis.

Waarom bieden onze makelaars een gratis waardebepaling aan?

De eerste oriëntatie begint vaak met een gratis waardebepaling en hypotheekgesprek. Als (toekomstige) klant informeren wij je over de waarde om je uiteindelijk te kunnen begeleiden bij de verkoop en misschien ook bij de aankoop. Als aankoopmakelaar kunnen we namelijk veel voor je betekenen. Een combinatie van aan- en verkoop is de beste oplossing wanneer je wilt verhuizen.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar langs om de woning te bekijken en waarderen. Het doel hiervan is een inschatting van de waarde met bijbehorende verwachte opbrengst te geven. Bij een taxatie komt er een taxateur langs. Dit kan ook een makelaar zijn die ook taxateur is. Een taxateur maakt een taxatierapport op dat is bedoeld voor financiering bij aankoop of oversluiting. Er kunnen ook andere redenen zijn om een taxatierapport aan te vragen. Ook wij kunnen een taxatierapport voor je verzorgen. Klik op de link hieronder voor meer informatie.

> Meer over de taxatie

Hoe maak ik een afspraak voor een gratis waardebepaling?

Via de website vul je het contactformulier in of je belt naar 038-8200371 om direct een afspraak te maken. Wil je liever eerst meer informatie over een gratis waardebepaling? Klik dan op de link hieronder.

> Meer over gratis waardebepaling 

Wat doet de makelaar tijdens een gratis waardebepaling?

De makelaar komt langs om kennis te maken en de woning te bekijken. Er wordt onderzoek naar de recent verkochte woningen in de straat en buurt gedaan. Ook vragen wij data via het kadaster op. Tijdens de afspraak doen we een ronde door de woning en maken aantekeningen. Daarna leggen wij onze werkwijze met bijbehorende kosten en mogelijkheden uit. Je ontvangt van ons de marktwaarde met bijbehorende verwachte opbrengst. Ook informeren wij je over de snelheid waarmee je woning zal worden verkocht.

Geeft een gratis waardebepaling verplichtingen?

Nee, deze bieden wij geheel gratis en vrijblijvend aan. Hier is geen enkele verplichting aan verbonden. Zie het als een eerst kennismaking waarbij we jou informeren over de waarde van je huis.

Hoelang duurt een gratis waardebepaling?

Over het algemeen duurt zo’n afspraak een uurtje. We leren elkaar een beetje kennen en bekijken de woning. Natuurlijk wil je als eigenaar ook jouw verhaal kwijt. Daar nemen we de tijd voor.

Moet ik voor een gratis waardebepaling opruimen?

Nee, je hoeft niet extra op te ruimen als de ruimtes maar goed toegankelijk zijn om te bekijken. Wees dus niet bang dat de makelaar hier iets van vindt. Wanneer het beter voelt om alles netjes te maken is dat ook prima. Aan jou de keuze!

Moet ik zelf nog iets doen voor de afspraak?

Soms is het makkelijk om wat informatie beschikbaar te hebben. Misschien heb je een map met documentatie over de woning. Ook plattegronden of informatie over recent verbouwingen zijn handig om alvast klaar te leggen.

Is de marktwaarde hetzelfde als de opbrengst?

In de huidige woningmarkt kun je nogal eens positief verrast worden door de biedingen worden gedaan. De marktwaarde wordt gebaseerd op recent vergelijkbare woningen die zijn verkocht. Daar kunnen uitschieters bij zitten. Dat geldt ook voor jou woning wanneer die in verkoop komt. De opbrengst kan in de praktijk een stuk hoger zijn. Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen je hierover informeren.

Tot slot:

Wij helpen graag bij de aankoop of verkoop van jouw huis, door onze uitgekiende strategie ben je van succes verzekerd, zowel voor de aankoop als verkoop begeleiden wij het gehele traject van bezichtiging tot (en zelfs daarna) de overdracht bij de notaris. Wij betrekken je volledig bij het proces en houden je van elke stap op de hoogte. Alles gaat in goed overleg waarbij jij zelf controle houdt over de verkoop. Als dat geen mooi aanbod is! 

Bent je benieuwd naar de verkoop- of marktwaarde van je huis, en zoek je naar een geschikte makelaar die jou eerlijk adviseert over de waarde en verkoopkansen? Start dan met een gratis waardebepaling.

Meer weten? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek met één van onze makelaars.

Plan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek >

> Ik wil liever direct een makelaar spreken


Over de schrijver
Meindert Zomer is sinds 2010 register makelaar taxateur en eigenaar van Zomer Makelaars BV in Zwolle. Met veel kennis en ervaring heeft hij de afgelopen jaren enorm veel artikelen over de makelaardij geschreven om jou als consument verder te helpen. Overweeg je een woning te kopen of te verkopen? Stuur me dan even een bericht om een afspraak te plannen.
Reactie plaatsen