Woning opleveren

Hoe moet ik de woning opleveren?

Op deze pagina vind je allerlei tips en adviezen over de oplevering van een woning. Voorkom discussie achteraf en gebruik de getekende roerende zakenlijst om te controleren wat er is afgesproken. Twijfel je ergens over, regel dit dan vóór de eindinspectie zodat kopers niet voor het blok worden gezet. Onderaan staan nog eens extra reacties van mensen die tegen een probleem aanliepen of met een vraag zaten. De antwoorden die door mij zijn gegeven staan erbij. Succes!

Oplevering (tips)

De oplevering van het huis - tips (Inleiding)

Voor de juridische overdracht bij de notaris vindt de een inspectie plaats. Tijdens deze inspectie wordt de woning op diverse punten gecontroleerd. De woning moet er in principe hetzelfde uitzien (en werkend zijn) zoals tijdens de laatste bezichtiging ten tijde van het sluiten van de deal. Tijdens de eindinspectie worden ook de meterstanden genoteerd.

Hoe opleveren?

Hoe moet ik mijn huis opleveren? 

Het is voor verkopers niet altijd duidelijk hoe een woning moet worden opgeleverd en welke consequenties dit heeft voor de overdracht. Op deze pagina staat informatie over hoe je een woning netjes en conform afspraak op moet leveren. Lees deze pagina goed door en bekijk ook de video's op deze pagina voor meer informatie.

Schoon en leeg

Woning schoon en leeg opleveren

In de meeste gevallen wordt een woning schoon en leeg opgeleverd met uitzondering van de op de roerende zakenlijst vermelden zaken die staan onder achterblijven. Ook de spullen die door de kopers zijn overgenomen mogen achterblijven. Check ook alle kastjes of alles eruit is. Doe als verkoper zelf even een soort eindronde door de woning zodat je niets bent vergeten! De woning moet schoon worden opgeleverd.


Dus even de stofzuiger en dweil erdoor, ook de keukenapparatuur niet vergeten. Vooral de oven- of combimagnetron wordt nogal eens vergeten. Het is voor kopers erg vervelend als de woning vuil wordt achtergelaten. Ook de schuur en garage moeten worden aangeveegd en netjes worden opgeleverd.

Wat wordt nog wel eens vergeten?

De koelkast, vaatwasser en de combimagnetron of oven. Ook de apparatuur moet schoon worden achtergelaten. Als verkoper wil je dat natuurlijk ook maar het ontbreekt nogal eens aan de tijd. Ook investeer je als verkoper al snel meer tijd in de nieuwe woning en is de oude woning die laatste paar dagen een blok aan je been. Toch wil je ook als verkoper je woning netjes achterlaten.


Koelkast: Maak de koelkast leeg en schoon. Je kunt ervoor kiezen om de koelkast aan te laten staan maar je mag hem ook uitzetten. Laat dan wel de deur op een kier als je ervoor kiest de koelkast uit te zetten. Let op: De koelkast moet tijdens de eindinspectie op werking worden gecontroleerd dus haal de stekker er niet uit maar zet hem uit met de (draai)knop.


Vaatwasser: Dit is een ondergeschoven kindje en wordt vaak vergeten. Immers, de vaatwasser maakt zichzelf schoon. Toch ruik ik regelmatig vieze luchtjes tijdens de oplevering van een huis. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat er nog spullen in stonden. Check voor de overdracht de vaatwasser en maak het schoon. Een vaatwas-verfrisser doet wonderen.


Combimagnetron/oven: Deze is over het algemeen het meest smerig. Ook tijdens bezichtigingen wordt in dit apparaat gekeken en de mate van schoon laat nogal eens te wensen over. Zo ook met de oplevering. Maak dit schoon. Kruimels die tussen de randen liggen waar je lastig bij komt kun je ook met de stofzuiger weghalen. 

Betaling spullen

De betaling van de overgenomen spullen

Kopers nemen tijdens of na het sluiten van de deal wel eens spullen over van de verkoper. Daarvoor kan een bedrag worden afgesproken. Zorg ervoor dat dit bedrag wordt betaald vóór of tijdens de eindinspectie. Het handigste is om dit geld rechtstreeks aan de verkoper over te maken. Zo ontstaat er geen discussie en is alles netjes van tevoren geregeld.

Begin op tijd

Begin op tijd met de verhuizing en schoonmaken

Soms komt het voor dat verkopers nog aan het verhuizen zijn terwijl ik arriveer voor de eindinspectie. Begin op tijd met verhuizen en maak een planning zodat je de laatste dag(en) kunt gebruiken om de puntjes op de i te zetten.

Wat is afgesproken?

Check de roerende zakenlijst voor hetgeen is afgesproken

In de getekende roerende zakenlijst staat vermeld wat is afgesproken. Controleer deze en voorkom je misverstanden tijdens de oplevering. Twijfel je over iets neem dan op tijd contact op om te overleggen.

Extra spullen achterlaten?

Wil je extra spullen achterlaten?

Overleg dat dan even met de koper. Verkopers laten wel eens uit goedheid spullen achter terwijl de koper daar niet op zit te wachten. Dakpannen, extra laminaat, plinten en bijvoorbeeld een paar tegels van de badkamer kunnen gewoon achterblijven. Die horen bij de woning. Ook worden er vaak verfpotten of vloeistoffen voor het behandelen van een vloer achtergelaten.

Garantiebewijzen, tekeningen en gebruiksaanwijzigingen

Verzamel garantiebewijzen, gebruiksaanwijzigingen en e.v.t. tekeningen en/of oude brochures van de woning en laat die achter. Garanties gaan vaak automatisch over van verkoper op koper. Vergeet niet de Rova-Pas achter te laten, die hoort bij het huis en kunnen de kopers dan direct gebruiken.


Laat elektriciteit, water en gas aangesloten / laat apparatuur zoals CV aan staan

Tegenwoordig wordt energie en water niet meer afgesloten tenzij je gedwongen moest verkopen en de maatschappijen dit zelf doen. Geef van tevoren de energieleveranciers even een bericht dat je gaat verhuizen. Tegenwoordig kan bijna alles online worden geregeld. Zorg ervoor dat je niet wordt afgesloten. Afsluiting betekent extra kosten die in de meeste gevallen voor de verkoper komen. Laat ook de apparatuur aan. Tijdens de eindinspectie wordt alle apparatuur gecontroleerd, wanneer de CV-ketel moet worden opgestart kan dat vertragend werken. Meestal rekenen we een half uur voor de eindinspectie en vindt de eindinspectie 3 kwartier voor het afgesproken tijdstip bij de notaris plaats. Het risico is ook dat de CV-ketel niet opstart. Dat kun je voorkomen door de apparatuur aan te laten. Draai de gaskraan niet dicht en laat de stroom erop staan tenzij het om veiligheidsredenen is gewenst dit wel te doen. Indien dit van toepassing is zorg ervoor dat je tijdens de eindinspectie een half uur eerder bent om de apparatuur weer werkend te maken. De koper heeft het recht de apparatuur op werking te controleren.

Apparatuur

Voorkom dat je apparatuur tijdens de eindinspectie op moet starten. De ervaring leert dat dit niet altijd goed gaat en soms vertraging oploopt. De stress slaat toe wanneer bijvoorbeeld een CV-ketel niet aanslaat. Voorkom dit door de apparatuur aan te laten staan of enkele dagen voor de eindinspectie opnieuw aan te zetten.

Controleer kranen

Controleer of de kranen vastzitten

Tijdens de eindinspectie worden ook de kranen gecontroleerd. Zorg ervoor dat ze vastzitten. Vooral een loszittende kraan in de keuken komt regelmatig voor. Voorkom discussie of ergernis en zet de kraan even vast. Het is vaak een kleine moeite die zorgt voor een groot plezier. Wanneer je dit hebt gemeld en is vastgelegd in de vragenlijst is dit niet noodzakelijk.

Controleer kranen op lekken

Vooral de kraan in de toiletruimte wil nog wel eens lekken of erg vast zitten wanneer ze weinig zijn gebruikt. Controleer of de kranen lekken en herstel dat zodat er tijdens de eindinspectie geen discussie ontstaat.


Kraan van de wasmachine

Wanneer je de slang van de wasmachine ontkoppelt komt daar meestal water uit. Doordat de kraan zelf weinig is gebruikt en misschien al wel jaren los stond kan het voorkomen dat deze lekt. Hang er een emmertje onder zodat er tijdens de eindinspectie geen water op de vloer ligt. Als er af en toe een druppeltje afvalt zal de koper in de meeste gevallen wel mee akkoord gaan omdat er weer een nieuwe wasmachine wordt aangesloten. De kraan een paar keer dicht en losdraaien wil ook nog wel eens helpen. Sluit bij een lekkende kraan voor de zekerheid het water af wanneer je er niet meer woont. Ik heb al meegemaakt dat de hele verdieping onder water stond tijdens de eindinspectie dus volg deze tip op, en voorkom waterschade.

Meterstanden

Opnemen en doorgeven meterstanden

Tijdens de eindinspectie noteren we ook de meterstanden (ook bij slimme meters). De verkopend makelaar neemt een eindinspectieformulier mee en noteert de meterstanden. Koper en verkopers tekenen daarna voor akkoord. Tip: Maak een foto van het eindinspectieformulier.


De meterstanden moeten over het algemeen binnen 5 (werk)dagen na oplevering aan de energieleveranciers worden doorgegeven. Vergeet dat niet. Ook is het slim om van tevoren alvast de energieleverancier op de hoogte te stellen van de verhuizing. In de meeste gevallen kan dat online. 

Gaten in muren

Maak de gaten even dicht

Over het algemeen vindt de koper het prettig dat de gaten in de muren zijn dichtgemaakt. Regelmatig komen we tegen dat de gaten niet dicht zijn gemaakt. Vooral TV beugels en het gedeelte waar alle kabels doorliepen is vaak een ergernis bij de koper. Lever de woning netjes op! Probeer de pluggen eruit te halen en maak de gaatjes netjes dicht met vuller. Dat is in tubevorm verkrijgbaar. Kleine moeite voor een groot plezier!

Afvalbakken en containers

Containers en afvalbakken leeg

Zorg ervoor dat tijdens de overdracht de containers leeg zijn. Dit is een ergernis punt voor de koper en wordt regelmatig door verkopers niet goed nageleefd. Lukt het niet om ze allemaal geleegd te krijgen? Geef dan aan wanneer de containers worden geleegd. Als hier 1 a 2 dagen verschil in zit met de oplevering loopt dat vaak wel los. Wanneer de containers pas een week later worden geleegd kan ik me voorstellen dat de koper hiermee niet akkoord gaat.

Controleer ook...

 • Of ramen en deuren open gaan en goed sluiten
 • Alle apparatuur op werking
 • Of de wc’s goed doorspoelen
 • Of alle kranen werken (en niet lekken)
 • Het elektrische zonnescherm
 • Elektrische screens en rolluiken
 • Verzamel alle sleutels
 • Maak de toegang tot energiemeters en water beschikbaar
 • Controleer hetgeen je hebt afgesproken
 • Stellingen in garage of schuur achter moet/mogen blijven
 • Of alles leeg en schoon is
 • Of afvalbakken/containers geleegd zijn


Sleutels overdragen aan koper

Tijdens de eindinspectie komt het regelmatig voor dat de kopers en verkopers zo'n goed contact met elkaar hebben dat verkopers de sleutels alvast overdragen aan de kopers. Dat is eigenlijk niet de bedoeling i.v.m. aansprakelijkheid en het voorkomen van misverstanden vindt de sleuteloverdracht bij de notaris plaats tenzij anders is afgesproken. De sleutel die in het bezit van Zomer Makelaars is zullen wij meenemen en eveneens bij de notaris overhandigen. (Tijdens de Corona pandemie tekenen verkopers een machtiging en gaan verkoper(s), de makelaar (en e.v.t. aankoopmakelaar) niet mee naar de notaris. In dit geval worden de sleutels in goed vertrouwen tijdens de eindinspectie overhandigd aan de kopers. Wil je dat niet? Overleg dan even op welke manier we ervoor zorgen dat de sleutels bij de notaris in bezit komen.

Tot slot

Ontstaat er een probleem? Los dat dan van tevoren op, lukt dat niet? Overleg dan met de makelaar hoe dit alsnog op te lossen is. Komen we er niet uit? Bekijk ook de video hoe we dit alsnog via de notaris op kunnen lossen.

Reacties

Door Grace
hoi, wij krijgen de huis per 1 maart opgeleverd. echter, vandaag hoorden we van de makelaar dat hij vanaf 24ste op vakantie is en dat de eindinspectie op 23ste februari moet gebeuren (de verkoper heeft de volmacht gegeven aan de verkopende makelaar) . is het gebruikelijk dat het een week tussen de oplevering zit en de werkelijke overdracht? Hij schijnt zelf ook niet aanwezig te zijn tijdens de overdracht bij de notaris.

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Grace, dat is niet gebruikelijk en zal dan met toestemming en in overleg met de koper  worden  afgesproken. Normaal gesproken vindt de eindinspectie plaats net voor de overdracht bij de notaris. In  uitzonderlijke gevallen een dag ervoor maar dat is dan vaak uit praktische overwegingen. De inspectie een week van tevoren hoef je niet te accepteren.

Door Arie
Hallo de slaapkamertapijt zit gelijmd en is niet mooi. Moet ik bij verkoop van mijn huis het tapijt verwijderen? Bedank

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Arie, het tapijt hoef je niet te verwijderen voor de verkoop van  de woning. Wel even in de roerende zakenlijst vermelden dat het tapijt achterblijft. Daarnaast is het netjes om even te  melden dat het tapijt is gelijmd. Laat de roerende zakenlijst tegelijk met de koopovereenkomst ook tekenen door de koper.

Door Lex
Hallo wij hebben een woning verkocht waar het noodzakelijk is de afvoer van de douche maandelijks grondig te reinigen met een soort van metalen veer. Dit is voor ons regulier onderhoud. als we dit niet doen lopen we het gevaar dat het water niet goed wegloopt en dat de badkamervloer extra nat word. Moeten we dit melden aan de kopers of mag je verwachten dat dit valt onder het onderhoud aan je woning? Ik wil voorkomen dat de kopers het idee krijgen dat het hier om een gebrek gaat en daar later discussie over ontstaat. Voor ons is het nooit een belemmering geweest om dit wat uitgebreidere onderhoud zo uit te voeren en heeft ons niet belemmerd in het gebruik van de badkamer.

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Lex, dit moet je melden en valt onder  de meldingsplicht. Het is redelijk uitzonderlijk om dit onderhoud maandelijks te doen. Jullie kunnen dit zelf maar een koper zou dat misschien uit moeten besteden en daardoor elke maand extra kosten moeten maken. Gewoon melden en vastleggen in de vragenlijst of laten herstellen.

Door Jacquelien
Hoe zit het met de hout kachel? In ons nieuwe huis hebben ze hem weg gehaald, wel dit er nog een gat in het plafon en een grote ijzeren plaat op de vloer…hoe had de verkoper dit achter moeten laten?

Antwoord door Meindert Zomer
Dit blijft  een eeuwig discussiepunt wat vaak tijdens de eindinspectie en oplevering ter sprake komt. De  verkoper moet het netjes achterlaten maar dat betekent niet de afvoer die door het plafond dicht moet worden gemaakt. In dit geval gaat het erom wat is afgesproken. Je weet immers of de kachel wel of niet achterblijft. Dan zou je kunnen weten dat er een groot gat achterblijft wanneer de kachel  wordt weggehaald. Dit moet voor het tekenen  van de koopovereenkomst helder zijn en kan als extra clausule worden opgenomen. Voorkomen is  beter dan genezen.

Door Dennis
Beste,
Wij hebben een huis aangekocht en daar zijn heel erg veel extra dakpannen die o.a. op de vliering en zijkant huis liggen. Is er zoiets als een grens aan achterlaten van extra dakpannen of kan verkoper dit laten liggen? Groet

Antwoord door Meindert Zomer
Alles kent z'n grenzen, zo ook het aantal dakpannen die achter mogen blijven maar dat staat nergens beschreven. In de rechtspraak wordt vaak gesproken over "redelijkerwijs" en "aan mag nemen". Tijdens de eerste rondleiding dus goed opletten en vragen stellen. In het voorstel kan je dan opnemen dat er maximaal 10 of 15 dakpannen achter mogen blijven. Dat hoeft de verkoper dan ook weer niet te accepteren en kan onderdeel uitmaken van de onderhandelingen. Daarom is het belangrijk dit helder te hebben voordat de koopovereenkomst wordt getekend maar vaak komen dit soort zaken achteraf  aan het licht. In de roerende  zakenlijst worden dit soort zaken vaak niet vermeld. Vraag de makelaar altijd of er nog meer zaken achterblijven die niet op de lijst staan. Controleer desnoods om welke spullen het  gaat.

Door Joke
Moet je ook spijkers uit de muur halen?

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Joke, dat is geen verplichting maar wel aan te raden. Spijkers en schroeven verwijderen en de gaatjes  dichtmaken om de woning netjes op te leveren.

Door Johan

Wat ik mis is hoe de tuin opgeleverd dient te worden. Wij hebben een woning gekocht (volgende maand levering bij notaris). Gisteren keek ik even en zag dat het onderhoud aan de tuin niet meer uitgevoerd is. Gras hoog, onkruid hoog. Los dat ik het persoonlijk nooit zo zou achterlaten vroeg ik mij af of ik hier nog iets aan kan doen. In de akte staat (omdat iets uit de tuin verwijderd moest worden van ons) dat de tuin ‘blijft zoals hij is’. De verkopende makelaar had dit opgenomen omdat wat uit de tuin verwijderd is een gat (dus geen zand storten) achterlaat. Iemand ervaring hiermee of weet iemand waar ik advies kan inwinnen (wij hadden geen aankopendmakelaar).

Antwoord door Meindert Zomer

Dag Johan, de woning dient opgeleverd te worden zoals tijdens de laatste bezichtiging tenzij in overleg anders is beslist. Daar hoort ook de tuin bij. De eindinspectie is ervoor bedoeld dit te controleren. In de roerende zakenlijst (kan ook als aanvulling in de koopovereenkomst) wordt opgenomen wat achterblijft of meegaat. Achteraf kun je daar niet zoveel mee. Tijdens de eindinspectie moet dit worden aangegeven en overlegd hoe dit op te lossen. Komen partijen er niet uit kan dit worden overlegd bij de notaris. Goed punt Johan want de tuin is een beetje ondergeschoven en wordt vaak maar voor lief genomen omdat de kopers nu eenmaal graag de sleutel willen ontvangen.


Door Maria

Goedendag, Ik vraag mij het volgende af; we staan nu kasten van de muren te halen. Uiteraard komt hier een behoorlijk kleurverschil vandaan ten opzichte van de muur ernaast. Is het de gewoonte dat wij deze muren nog een keer gaan sausen voor oplevering of mag men dit verwachten bij de verkoop van een huis? Alvast bedankt!


Antwoord door Meindert Zomer

Dag Maria,
Het sauzen van de muren kun je aan de kopers overlaten. Kleurverschil zal er meestel zijn, ook als je de schilderijen van de muren afhaalt. Succes!
 

Door Maria
Hallo..
Wij hebben ons huis verkocht aan een hele nare man helaas..
Veel gedoe.. wij hebben aangegeven dat er in onze garage kasten staan die blijven en op de vloer licht een stuk zeil..
Nu 7 dagen voor de overdracht wil hij dat eruit hebben.. en de schade die dat met zich mee brengt moeten herstellen…

Maar hij heeft toch zo getekend?
Of moeten wij dit nu nog verwijderen?

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Maria, in de roerende zakenlijst staat omschreven wat meegaat, achterblijft of ter overname wordt aangeboden. Als het goed is heeft de verkopend makelaar de koper hiervoor laten tekenen. Check die lijst even zodat je weet waar je aan toe bent.


Door Danielle
Hallo, ik heb een vraag. Wij kopen een woning met zwembad en sauna. Hoe kunnen wij bij oplevering nagaan of de dingen zaken nog werken? Moet de sauna aanstaan, moet het zwembad schoon zijn en moeten de pomp werken? Wat als de pomp werkt, maar een maand later niet meer? Het zwembad wordt namelijk op dit moment niet gebruikt maar staat wel vol met (vies) water. Daarnaast is er een jacuzzi aanwezig in de woning welke niet gebruikt wordt. Moet deze vol zijn bij oplevering en moet deze werken? Wat als zaken kapot gaan op korte termijn na levering.
Ik ben erg benieuwd, kan u mij helpen met deze vragen?

Antwoord door Meindert Zomer
Ik adviseer om alles te controleren op werking. Ook de pomp van het zwembad. Neem wat meer tijd voor de eindinspectie en ga er niet klakkeloos vanuit dat alles werkt. Mocht de pomp na de overdracht stuk gaan zijn de kosten in principe voor de koper tenzij er iets anders is overlegd. Het zwembad moet opgeleverd worden zoals ten tijde van de bezichtiging en het sluiten van de deal. De verkoper zal dit goed moeten onderhouden tot de overdracht.Wat betreft de jacuzzi gaat het erom wat er is afgesproken en wat hierover in de vragenlijst en/of koopovereenkomst staat. Controleer deze documenten voor de overdracht en neem ze desnoods mee. Succes!

Door Roso
Ik heb een vraagje. Mijn woning is net opgeleverd en werkelijk in alle muren zitten gaten met de pluggen er nog in. De vorige eigenaar had behoorlijk wat spullen aan de muur hangen. De tijd en werk wat er in gaat zitten om dit te herstellen is behoorlijk. Kan je bij de verkopende partij dit nog verhalen in overleg of zijn hier regels voor ?

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Roso, naderhand kun je daar niet zoveel meer mee. Het was beter geweest dit van tevoren, bijvoorbeeld bij de bezichtiging(en) te bespreken. Hierover had je dan afspraken kunnen maken om vast te leggen in de overeenkomst. Ook was het beter geweest dit niet tijdens de eindinspectie te accepteren en de verkopers de gelegenheid te geven dit eventueel te herstellen, of een tegemoetkoming verlangen. Dit is een grijs gebied waarvan ik altijd zeg dat je deze discussies moet voorkomen. Leg van tevoren de afspraken goed vast, dat voorkomt veel ergernissen. Succes!

Door Daphne

Hallo,

Wij hebben achter de kasten in de woonkamer geen plinten (omdat deze aan de muur zijn vastgemaakt) en hetzelfde geld voor de kledingkasten die we in één kamer hadden staan. Zijn wij verplicht om hier alsnog plinten te plaatsen? Wij hebben de woning als nieuwbouw gekocht en toen zaten er vanuit de bouw ook geen plinten op.

Alvast bedankt!

Antwoord door Meindert Zomer
Dag Daphne, de koper heeft een onderzoeksplicht en had dit gewoon kunnen zien wanneer de plinten aansluiten aan de kast. Dit kom ik regelmatig tegen en leidt bij ons nooit tot discussie. Jullie zijn niet verplicht alsnog plinten te plaatsen.


Door heer de Jong
Hallo,
Op de lijst van roerende zaken staan allerlei items beschreven als “blijft achter” Nu zijn er toch items meegenomen terwijl dit wel op de lijst stond van de roerende zaken. Mag dit?

Antwoord door Meindert Zomer
Beste heer de Jong. Nee dat mag niet tenzij dat in overleg is gegaan. Tijdens de eindinspectie of liever nog daarvoor, als het al bekend is moet je dit melden. Je kunt aangeven dat je hiermee niet akkoord gaat. Er moet wel een getekende versie van de roerende zakenlijst in je bezit zijn anders heb je geen bewijs over de afspraken. Ook aanvullende afspraken moet je kunnen bewijzen. Als de overdracht bij de notaris al heeft plaats gevonden wordt het lastig om nog iets te verhalen. Waarschijnlijk is er ook een opleveringsformulier getekend waarin je akkoord gaat/ging met de oplevering. Advies: Vraag de verkopend makelaar contact op te nemen met de verkopers om dit te bespreken.

Vragen?

Heb je ook een vraag of opmerking? Reageer dan via het contactformulier en wij  zullen z.s.m.iets van ons laten horen.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Aangekocht in Zwolle en omgeving

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als woningzoeker voor het laatste aanbod.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle