Eerste bezichtiging(en) of open huis

Hoe gaat een eerste bezichtiging of open huis?

Eindelijk is het zover! Binnenkort is de presentatie klaar en wordt je/jullie woning zichtbaar op internet en Funda. De eerste aanvragen komen vaak al snel binnen en de eerste bezichtigingen worden verzameld en in overleg ingepland. Indien we meerdere aanvragen (min 3-6) ontvangen zullen we in overleg de bezichtigingen achter elkaar of een open huis plannen. (Ps: voordat de woning online komt vragen we natuurlijk eerst toestemming)

We houden rekening met de Corona maatregelen en volgen het RIVM advies.


Bezichtiging(en)

Hoe gaat een bezichtiging in zijn werk? Wat moet je als verkoper van tevoren doen en weten, en de voorbereiding.


Makelaar doet de bezichtigingen

De makelaar zal zelf altijd bij de bezichtiging aanwezig zijn en het is dus niet de bedoeling hierbij zelf aanwezig te zijn. De makelaar heeft een sleutel en is op tijd voor de bezichtiging. Bij een bezichtiging enkele minuten voor de afspraak en bij een open huis minimaal een kwartier van tevoren.


Open Huis (i.v.m. Corona tijdelijk niet mogelijk)

Ook het Open Huis (m.u.v. landelijk Open Huis) wordt door ons kantoor verzorgt. We komen vaak met z’n tweeën en ontvangen zelf de kijkers. Indien er een Open Huis wordt gepland gaat dat in overleg met u.


Aantrekkelijk huis

Voordat de bezichtiging plaatsvindt is het van belang dat het huis er aantrekkelijk uitziet. Zorg er dus voor dat je huis mooi schoon, opgeruimd is en lekker ruikt. Losse spulletjes in de badkamer zoals toiletartikelen kunnen beter zoveel mogelijk worden opgeruimd. In principe is het de bedoeling dat het huis gepresenteerd wordt zoals tijdens de fotoshoot. Natuurlijk moet er ook nog in gewoond worden maar probeer het zo goed mogelijk te benaderen.


Vaste kasten

Indien er vaste kasten aanwezig zijn kijken de geïnteresseerden ook vaak even in de kast. Zorg ervoor dat deze netjes zijn opgeruimd. Het is niet de bedoeling dat kijkers in losse kasten kijken tenzij deze achterblijven of ter overname worden aangeboden.


Keukenapparatuur

Reinig de keukenapparatuur grondig. Regelmatig komt het voor dat de combi-magnetron wordt vergeten. Ook hier kijken de bezichtigers vaak even in.


Einde bezichtiging

Na afloop van de bezichtiging(en) zal de makelaar contact met je/jullie opnemen om even door te spreken hoe het is gegaan. Waren de kijkers enthousiast of was dit niet het huis wat ze zochten. Dit is in de meeste gevallen na de eerste bezichtiging al wel duidelijk.


Biedprocedure

Indien er een biedprocedure van toepassing is wordt dit van tevoren besproken en de sluitingsdatum aan de kijkers doorgegeven. Na sluitingsdatum zal de makelaar de biedingen doorgeven en met je/jullie bespreken.


Nabellen (zonder biedprocedure)

Na een paar dagen wordt de kijker vaak nog even gebeld. Ze hebben dan de tijd gehad om na te denken over jullie woning en weten dan beter of ze wel of niet met de woning verder willen. Als ze enthousiast zijn over de woning zal er een tweede bezichtiging worden ingepland. Ook wanneer ze twijfelen is het vaak raadzaam om nog een tweede keer te komen kijken, dit kan zo maar eens de doorslag geven. De feedback van de kijker wordt aan u teruggekoppeld.


Kortom:

Een eerste bezichtiging draait vooral om gevoel. Het is dus belangrijk dat we ervoor zorgen dat de kijker(s) een goed gevoel overhouden aan de bezichtiging.

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
Betrouwbare makelaar Zwolle