Het gaat niet alleen om de prijs!
09 februari 2022 
1 min. leestijd

Het gaat niet alleen om de prijs!

Bij een huis verkopen gaat het niet alleen om de prijs. Natuurlijk willen we allemaal de hoogste prijs voor ons huis en dat beginnen we normaal te vinden. Kopers die extreem overbieden en ons verrassen. Toch moeten we scherp blijven en de deal sluiten met de koper die de beste papieren heeft.

De vraagprijs bepalen

In een tijd waar iedereen maar over elkaar heen biedt neemt de kans toe dat we de grens steeds verder naar boven verleggen. We kijken naar recent verkochte huizen waarbij het gemiddelde vaak niet meer genoeg is. Bijna iedereen denkt tegenwoordig zo dus je bent geen uitzondering. Het is een kunst om de balans te vinden waarbij je “veel” interesse wekt. Wanneer meerdere mensen je huis bekijken kan de verkoopstrategie z’n werk doen. Zit je direct te hoog in de boom? Dan vallen de aantallen soms tegen en daarmee ook het resultaat.

Wie zijn de bieders?

De makelaar maakt afspraken voor bezichtiging en maakt tijdens de bezichtigingen kennis met de geïnteresseerden. De verkoper gaat dus volledig af op de bevindingen van de verkoopmakelaar. Verkopers sluiten vaak een deal met mensen die ze helemaal niet kennen. Het is belangrijk om hierin door te vragen. Wie zijn die bieders en wat beweegt ze om een bod te doen? Dat zijn vast vragen die bij je opkomen. Stel ze aan je makelaar zodat je meer weet om een goede beslissing te nemen.

Wie is de koper?

Dit ligt in het verlengde van de bieders. Wie zijn die kopers en kunnen ze het betalen? Moeten ze hun eigen huis nog verkopen en passen ze hier wel in de buurt. Willen ze nog roerende zaken overnemen en kunnen ze eigen geld inbrengen wanneer de taxateur een lagere waarde noteert. Ook dit zijn vragen waar je als verkoper antwoord op wilt krijgen voordat je de handtekening op de koopovereenkomst zet.

Zoals gezegd, het gaat niet alleen om de prijs bij een huis verkopen en dat geldt ook voor de koper. Bij een huis kopen kijk je naar meer zaken dan de prijs alleen. Laat je daarom als koper goed adviseren door de aankoopmakelaar. De verkoopmakelaar is er voor de verkopers. Op naar een mooie deal!

Meer weten?

Plan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek met één van onze makelaars.

Plan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek >

> Ik wil liever direct een makelaar spreken

 

Over de schrijver
Meindert Zomer is sinds 2010 register makelaar taxateur en eigenaar van Zomer Makelaars BV in Zwolle. Met veel kennis en ervaring heeft hij de afgelopen jaren enorm veel artikelen over de makelaardij geschreven om jou als consument verder te helpen. Overweeg je een woning te kopen of te verkopen? Stuur me dan even een bericht om een afspraak te plannen.
Reactie plaatsen