Wat is mijn huis waard?
Meer weten >>

Page content

Goede Makelaar Verkoopt Huis Voor 10% Meer

Goede Makelaar Verkoopt Huis Voor 10% Meer

Goede makelaar

Uit onderzoek blijkt dat een goede makelaar je huis voor circa 10% meer verkoopt dan een gemiddelde internetmakelaar.

Overspannen huizenmarkt

De huizen worden enorm snel verkocht en de huizenmarkt is overspannen waarmee huizen vaak boven de vraagprijs worden verkocht. De vraag is welke makelaar er het meeste geld uit weet te slepen.

Snel terug verdienen

Internetmakelaars zijn met een prijs van gemiddeld € 1250,- een stuk goedkoper dan een traditionele makelaar. Echter het verschil verdien je al snel terug door het verschil in werkwijze tussen de internet makelaar en een plaatselijke makelaar. De full-service makelaars winnen het hier dan ook van de internetmakelaars.

Full-Service makelaar

Full-service makelaars verkopen een huis voor gemiddeld 5% meer dan onlinemakelaars. Hierbij is gekeken naar het verschil tussen de full-service makelaars en de beste en slechtste internetmakelaar.

Maximale opbrengst

Internetmakelaars verkopen huizen gemiddeld sneller maar dat gaat vaak ten koste van de maximale opbrengst. Bij plaatselijke makelaars staan de huizen gemiddeld acht dagen langer in verkoop, maar dat levert ook een betere prijs op.

10% verschil

Als je puur (ongeacht of het een online- of full-service makelaar is) naar het verschil in opbrengst kijkt tussen de beste en slechtste makelaar, dan is dat gemiddeld tien procent.

Plaatselijk bekende makelaar

Vijf procent van het prijsverschil hangt af van de soort makelaar. De overige vijf procent komt door de ervaring van de makelaar die verstand heeft van het soort huis, de buurt en de prijsklasse.

Zwolle

De snelheid van verkopen in Zwolle is enorm. Woningen die nieuw worden aangeboden vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ook hier is het belangrijk dat er een goede makelaar wordt opgezet. Die haalt het maximale uit de verkoop. Zo'n makelaar is Zomer Makelaars.

Goede strategie

Het verschil is vaak de strategie waarmee de makelaar aan de slag gaat. Hier moet goed over worden nagedacht want dit is niet exact hetzelfde bij elk huis. Maatwerk is hierbij een vereiste.

Contact >>

Comment Section

0 reacties op “Goede Makelaar Verkoopt Huis Voor 10% Meer

Plaats een reactie


*