Energielabel aanvragen

Hoe moet ik een energielabel aanvragen?

Verplichte energielabel

Demissionair minister Olongren heeft in een brief laten weten dat geen boete wordt opgelegd aan verkopers van woningen indien een energielabel niet beschikbaar is bij de overdracht. Mits het niet beschikbaar zijn van het label niet verwijtbaar is aan de gebouweigenaar. In het geval u of de gebouweigenaar een opdracht heeft gegeven en een opdracht bevestiging heeft ontvangen, en er een afspraak is gepland kan de overdracht zonder boete plaats vinden.


Let op

Indien er geen geldig energielabel beschikbaar is kan een boete worden voorkomen door een afspraak te plannen met de energie-inspecteur! > Klik hier voor het plannen van een afspraak <


Energielabel aanvragen va 1-1-2021

Indien je het huis gaat verkopen of verhuren is per 1 januari 2015 een energielabel verplicht, in enkele eenvoudige stappen kon je een definitief label aanvragen. Dat is per 1-1-2021 veranderd. 

Bij het aanbieden van een huis voor verkoop of verhuur is een geldig energielabel per 1-1-2021 verplicht. daarvoor komt een energieprestatie inspecteur langs om de woning op te nemen. Zorg er dus voor dat je dit snel regelt!


Vraag direct een energielabel aan:

> Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een energielabel


Status energielabel controleren

Weet je niet zeker of jouw woning over een geldig energielabel beschikt?

> Klik dan hier om dat te controleren

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cirkl.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle