Een gratis ebook vol met direct toepasbare tips om jouw huis beter te verkopen. Dit boek maakt het verschil tussen snel en goed verkopen of blijven aanmodderen met de verkoop.
Verkoop je huis beterGa naar ebook >>

Page content

Eerst een HUIS KOPEN? Of juist EERST VERKOPEN?

Eerst een HUIS KOPEN? Of juist EERST VERKOPEN?

Is het slim om eerst je huis te verkopen? Of juist slimmer om eerst te verkopen.

Bekijk de video:

Eerst een huis verkopen

Beiden hebben een voor- en nadeel, als je eerst het huis verkoopt loop je het risico dat er geen woning te vinden is die bij je past. Misschien zul je enkele wensen laten vervallen omdat het aanbod opdroogt. Dat valt enigzins op te lossen door te kiezen voor een langere opleveringstermijn. Hiermee krijg je wat meer tijd om een “nieuwe” woning te vinden. Ben je niet zo bang en durf je het aan om eerst te verkopen? Dan heb je bij een volgend huis meer kans. Immers, je huis is al verkocht. De voorwaarden die aanbiedt zijn dan gunstiger.

Eerst een huis kopen

Je kunt er ook voor kiezen om eerst een huis te kopen, daarvoor geldt dat je voorwaarden minder gunstig (kunnen) zijn bij het bieden op je droomhuis. Immers, je huis moet nog verkocht worden. In sommige gevallen willen banken wel meewerken een hypotheek te verstrekken. Daarvoor moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en over voldoende eigen geld beschikken.

Dilemma bij verkopers

Regelmatig zit ik bij verkopers aan tafel die met dit dilemma zitten. Ze willen eigenlijk wel verkopen maar zijn bang niet op tijd een geschikte woning te vinden. Niemand wil natuurlijk dakloos worden en tussentijds even huren is lang niet voor iedereen een optie. Laat je hierover goed informeren. Nodig ons uit voor een adviesgesprek en wij bespreken de mogelijkheden. Misschien komt jouw droomhuis binnenkort wel bij ons in de verkoop!

Contact >>

Comment Section

0 reacties op “Eerst een HUIS KOPEN? Of juist EERST VERKOPEN?

Plaats een reactie


*