Checklist bezichtiging huis

Checklist bezichtiging ontvangen?

Vraag nu de gratis checklist bezichtiging aan zodat je niets vergeet tijdens de rondleiding van de makelaar.

Checklist bezichtiging Zomer Makelaars Zwolle

Waar op letten tijdens bezichtiging huis?

Je ziet een leuk huis en maakt een afspraak voor bezichtiging. De afspraak wordt bevestigd en meestal ontvang je een digitale brochure. Tegenwoordig worden er persoonlijke accounts voor bezichtigers aangemaakt om informatie te kunnen delen. De makelaar kan hier ook extra gegevens inzetten en word je van kijker koper, kunnen hier de persoonlijke gegevens compleet worden gemaakt en het legitimatiebewijs geüpload. Maar niemand vertelt je waar je tijdens de bezichtiging(en) op moet letten. Hieronder een overzicht.


Online ziet alles er vaak fantastisch (en groter) uit. Dat geeft je vaak een bepaald gevoel, dat geldt ook bij een woning bekijken. Denk hierbij ook aan de omgeving. Wat is je eerste indruk? Hoe zit het met parkeren en benodigde voorzieningen. Is alles een beetje dichtbij? Het kan ook zijn dat je liever op een rustige plek ver van de bewoonde wereld wilt wonen. Dat verschilt voor iedereen maar kijk naar de plek. Die kun je namelijk niet veranderen. Het huis vaak wel.

De eerste indrukken tellen het zwaarst

Het gaat in de meeste gevallen om de eerste indruk. Of dat nou om de buurt of ruimtes van de woning gaat. Ook de bouwkundige staat en mate van modernisatie of gedateerdheid geeft een bepaalt gevoel. Een huis kopen is gevoel, als het gevoel niet goed zit, sluit je geen deal. Dat is ook hetgeen kopers achteraf vaak zeggen. Het huis voelde gewoon goed en we waren direct verliefd. Doe je voordeel met deze informatie.

Verschillende ruimtes

Een huis heeft verschillende ruimtes maar toch zie je dat leefruimte een belangrijk punt is in de beslissing om een bod uit te brengen. Ook een extra kamer voor thuiswerken weegt tegenwoordig mee. Daarnaast zijn de keuken en badkamer medebepalend voor het gevoel. Zijn deze ruimtes acceptabel groot en modern? Modernisering kun je toepassen maar vergroten is soms lastig of gaat ten koste van een andere ruimte. Allemaal zaken die meewegen bij de keuze om wel of niet met zo’n woning verder te gaan.

Stijgende prijzen en…

Je ziet in de huidige markt dat potentiële kopers meer concessies doen dan jaren geleden. Er is weinig aanbod wat ze minder kritisch maakt. Toch adviseer ik altijd om geen concessies te doen met betrekking tot ruimte, of de mogelijkheden tot uit- en/of aanbouw in kaart te brengen. Vaak kun je deze verbouwing direct in de hypotheek meenemen. Ook de taxateur kan direct een taxatierapport met twee waardes opstellen. De waarde voor verbouwing (huidige staat), en de waarde na verbouwing. Wanneer je gaat verduurzamen kan dat weer schelen in de maximaal te krijgen hypotheek. Vraag je hypotheekadviseur naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Bouwkundige- en/of taxatiekeuring

Om meer kans te maken op een woning wordt steeds vaker afgezien van de voorwaarde bouwkundige keuring. De overheid is ermee bezig om dit recht te trekken. Het gaat om veel geld en hiermee moet je geen onnodige risico’s lopen. Mocht je afzien van een bouwkundige keuring zal de taxateur ook de bouwkundige staat bekijken en vastleggen in zijn/haar taxatierapport. Dat is minder uitgebreid maar geeft je wel meer informatie over bouwgebreken. Twijfelt een taxateur aan de staat van de woning, zal deze alsnog een bouwkundig rapport adviseren. Dat wordt weer vastgelegd in het taxatierapport.

Checklist bezichtiging(en)

Gebruik een checklist bij elke woning zodat je later thuis de aantekeningen nog een keer door kan nemen. Vooral wanneer je meerdere woningen op één dag gaat bekijken is het lastig om alles goed te plaatsen en vergeet je vaak dingen. Daarom hebben wij een boekje ontwikkeld die je kunt gebruiken voor meerdere bezichtigingen. Wil je zo’n checklist ontvangen? Klik dan op de button, vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat je deze ontvangt. Dat geldt alleen voor Zwolle en een maximale straat van 20 kilometer rondom Zwolle.

Checklist bezichtiging ontvangen?

Vraag nu de gratis checklist bezichtiging aan zodat je niets vergeet tijdens de rondleiding van de makelaar.

Checklist bezichtiging Zomer Makelaars Zwolle
Lonny Pol (Zomer Makelaars)

Hulp van Lonny nodig?

Hoi, ik ben Lonny en gespecialiseerd in aankoopbegeleiding. In de meeste gevallen lukt het mij wél om succesvol een huis aan te kopen voor m'n klant(en). Misschien ben je me wel eens bij een andere woning tegengekomen. Ik werk niet alleen in Zwolle maar ook ver daarbuiten dus misschien kan ik iets voor je doen. Wees geen vreemde en stuur me via de button een bericht wanneer je advies of hulp nodig hebt. 

> Of bel me op 038-8200371
Meindert Zomer

Hulp van Meindert nodig?

Hoi, ik ben Meindert en gespecialiseerd in verkoop en taxaties maar ook als aankoopmakelaar kun je me inschakelen. Ik ben voornamelijk werkzaam in een straal van maximaal 20km rondom Zwolle. Kan ik je ergens mee helpen of heb je een andere vraag? Klik dan op de button voor rechtstreeks contact.
> Of bel me op 038-8200371
Betrouwbare makelaar Zwolle