Beleid Coronavirus

Zomer Makelaars volgt in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19) de richtlijnen van het RIVM.

Zomer Makelaars neemt de nodige voorzorgsmaatregelen om jouw en onze gezondheid te beschermen.

Bezichtigingen verkoop

Bezichtigingen die worden gepland gaan gewoon door. Dat betekent dat we wel een limiet aan het aantal bezoekers gaan stellen. Dit gaat in overleg met de verkoper(s). Bekijk voordat je een afspraak maakt alle media op onze website. Kom met maximaal 2 personen, we schudden geen handen en blijven minimaal 1,5 meter uit elkaar. We proberen de bezichtiging kort te houden waarbij zo kort mogelijk binnen zijn de richtlijn is. Ben je verkouden of heb je koorts, verzet dan de afspraak.


  • 1,5 meter afstand houden
  • Mondkapjes (tot nader order NIET VERPLICHT) update juli 2021
  • Geen handen schudden
  • Max 2 kijkers + aankoopmakelaar en de verkoopmakelaar
  • Laat kinderen thuis
  • Richtlijn is 15/30 minuten binnen
  • Niets aanraken zonder handschoenen
  • Ontsmetten handen bij binnenkomst
  • Volg de aanwijzingen van de makelaar op


Bezoeken aan kantoor

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan hebben we besloten om minder afspraken op kantoor te plannen. Afspraken die niet noodzakelijk op kantoor plaats zullen vinden, worden digitaal en online gedaan. Dat kan op verschillende manieren zoals: Telefonisch, Zoom, Facetime, en WhatsApp.


Eindinspectie en bezoek aan notaris

De overdracht van woningen bij de notaris en ook de eindinspectie vooraf gaan volgens de richtlijnen van RIVM gewoon door. Neem geen extra personen mee naar de eindinspectie of notaris. Bij de eindinspectie zien we graag 1 koper en 1 verkoper verschijnen. Dat is voldoende om te controleren of de woning conform afspraak wordt opgeleverd. Beide kopers en verkopers worden verwacht bij de notaris. Er is een mogelijkheid om via een volmacht de overdracht plaats te laten vinden. Neem daarvoor contact op met de notaris.

Indien er door de verkopers een volmacht wordt getekend zullen de sleutels in overleg tijdens de eindinspectie in overleg met verkopers en in goed vertrouwen worden overgedragen aan de koper. Mocht dat vanuit de verkoper niet wenselijk zijn zullen wij de sleutels zelf afgeven bij de  notaris. Let op: Volmacht kan alleen voor de leveringsakte en niet voor de  hypotheekakte. Voor de hypotheekakte moet koper op de afgesproken tijd bij de notaris zijn. Kortom: Kopers die een hypotheek vestigen op de woning moeten altijd na de eindinspectie naar de notaris.

LET OP: Op verzoek van de notaris gaan onze makelaars voorlopig NIET mee naar de notaris tijdens de overdacht maar zijn tijdens deze geplande afspraak wel telefonisch bereikbaar mocht dat nodig zijn.


Open huis

Er zullen voorlopig geen open huizendagen of kijkuurtjes plaats vinden.


Verkoopgesprekken en waardebepalingen

Deze gesprekken gaan gewoon door zolang we de 1,5 afstand maar kunnen bewaren.


Fotografie en media

De fotograaf kan vooralsnog worden ingezet en komt langs voor de gebruikelijke media. Neem voldoende afstand en volg de richtlijnen van het RIVM.


Aankoopgesprekken

Deze zullen zoveel mogelijk op afstand telefonisch plaats vinden waarbij wij jouw wensen in kaart brengen. Via onze website (in het menu) kun je eventueel alvast een gratis zoekopdracht plaatsen.


Bezichtigingen aankoop

Deze bezichtigingen gaan gewoon door maar zullen in een afgeslankte vorm plaats vinden. We volgen de richtlijnen van de verkopend makelaar, bekijken de woning en adviseren achteraf. Telefonisch en volgens de digitale kanalen vindt het adviesgesprek plaats.


Koopovereenkomst tekenen

Koopovereenkomsten en andere documenten kunnen digitaal worden getekend. Deze zullen via afgeschermde en beveiligde digitale kanalen bij het juiste bedrijf, de notaris of persoon terechtkomen. 


Taxaties

Deze afspraken gaan gewoon door maar zullen in een afgeslankte vorm plaats vinden. We nemen de woning op en stellen naderhand het taxatierapport op. Eventuele vragen zullen (telefonisch) worden gesteld.


Wat verwachten we van jou?

We verwachten van bezichtigers dat zij zich ook aan de richtlijnen van de RIVM houden.  Ben je niet lekker? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan samen naar een passende oplossing zoeken.

Bij aanwezigheid in de aangeboden woning vragen wij de richtlijnen te blijven volgen die ons door de RIVM zijn opgelegd. Wij schudden geen handen meer, maar begroeten je graag met een glimlach


Medewerkers

De medewerkers van Zomer Makelaars houden zich aan de richtlijnen van de RIVM. Gezien de grootschaligheid van dit virus kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele negatieve gevolgen voor jouw gezondheid, maar wij proberen zoveel mogelijk risico’s te beperken.
 

Updates

Op deze website zullen wij deze informatie bijwerken als er nieuwe richtlijnen van toepassing worden. Raadpleeg daarom regelmatig deze pagina.

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cribb.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle